Пн. Вер 20th, 2021

У Вінницькому краєзнавчому музеї пригощатимуть історичними стравами

1 min read

17 грудня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї розпочинається історико-гастрономічний проєкт. Відвідувачі матимуть змогу потрапити на виставки “У історії на кухні” та “Смаки натюрморту”. Організатори обіцяють дегустування історичних страв.

Про це повідомляють у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

В історичній експозиції відвідувачі зможуть побачити кухонні і столові предмети від кам’яного віку до ХХ ст., зазирнути на кухню у подільських селах, садибах та містечках, згадати не такий далекий побут наших батьків за радянської доби. Серед експонатів – унікальні археологічні знахідки, етнографічні цікавинки, вишуканий посуд з порцеляни, фаянсу, срібла, кухонні “Ґаджети” минулого століття”, – йдеться в анонсі події. 

Друга виставка під назвою “Смаки натюрморта” представляє твори сучасних художників Вінниччини. Жанр відображав смаки сучасників не тільки щодо мистецтва, але й щодо їжі. 

У музеї проведуть екскурсії та лекції на теми їжі в історії та мистецтві, у яких візьмуть участь дослідники подільської кухні Тетяна Пірус та Олена Павлова. Організатори також обіцяють дегустацію історичних страв.

Експозиції працюватимуть з 17 грудня по 16 лютого. На відкриття виставок вхід вільний.

Замовлення екскурсій для сформованих груп (від 10 до 20 осіб) за телефоном авторки проєкту Тетяни Журунової 098 462 44 05.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin